Hem » Recept » Bullar

Bullar

skrivet i Recept 0

De här bullarna innehåller ca 30 % kolhydrater. Rent blodsockermässigt fungerar de bättre än många sorters bröd. De är goda och saftiga, och med ett förbättrat recept är nu degen betydligt lättare att ha att göra med än tidigare!

Välj om du vill göra med kanel eller kardemumma. Lyxa till det med marsipan i mitten, eller smeta ut äppelmos. Endast du sätter gränserna! 🙂

 

Ingredienser:

120 g smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk FiberHusk
45 g vanligt socker
85 g Sukrin
0,5 tsk salt
120 g grahamsmjöl
650 g vetemjöl
300 g mandelmjöl

Till inutikletet:

Efter behag: Sukrin, vaniljpulver, steviadroppar (gärna med vaniljsmak), smör och kanel/kardemumma. Vill du lyxa till det – gör även en sats marsipan! (Följ länken för att se vad du behöver och hur du gör.)

Till en sats bullar tycker jag att det är lagom med ca 80 g smör, 1 tsk vaniljpulver och 5-6 droppar stevia. Jag blandar ihop dessa tre ingredienser till en jämn smet som är lätt att breda ut.

Ägg att pensla med.

Gör så här:

Smält smöret och blanda med mjölken till 37 grader. Smula i jästen och rör ut med mjölkblandningen, gärna i en assistent. Häll i FiberHusk och vispa omkring ordentligt så att det löser sig. Låt stå och svälla i 15 minuter.

Blanda sedan i de andra ingredienserna och knåda till en deg. Låt jäsa under duk i 40 min. Gör under tiden marsipan, om du vill ha det i dina bullar.

När jag bakar ut brukar jag hålla till på ett bakunderlägg av silikon. Då fastnar degen mindre och du behöver knappt något vetemjöl under. Mjöla kaveln om degen fastnar på den. Dela degen i två delar och kavla ut den ena till en stor rektangel.

Jag blandar mycket vaniljpulver med det mjuka smöret och smetar ut det på den utkavlade degen. Sedan strör jag över kryddor och Sukrin efter behag. Vill jag lyxa till det med marsipan tar jag hälften av marsipanen, rullar den och lägger ut den på degen i två ränder. Sedan är det bara att rulla ihop hela kalaset, hacka upp i lagom stora bitar (2-2,5 cm breda) och lägga på plåtar.

Låt bullarna jäsa under duk i 20 min. Pensa med ägg innan du sätter in dem i ugnen och strö eventuellt på kokosflingor istället för pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen eller strax över i ca 7-9 min (beror på bullarnas storlek och på hur effektiv din ugn är) på 250 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *