Priser

Priser anges inklusive moms. För eventuella köpare utanför EU gäller priser utan moms. Köpare utanför Sverige har andra fraktpriser, och detta kommer att specificeras manuellt i mejl innan köpet går igenom.

 

Betalningsvillkor

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Payson-konto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

 

Frakt

Fraktkostnaden inom Sverige är 59 kr, oavsett storlek på beställningen. Det finns två undantag: etiketter, armband och magband som sys på beställning. Dessa har 12 kr frakt.

Om du beställer varor till andra länder än Sverige får du betala frakt enligt fraktleverantörens prislista. Vi stämmer alltid av priset för frakter utomlands med kunden innan beställningarna går igenom.

Vi väljer det fraktsätt som är billigast och miljövänligast, och det innebär att det ibland kan ta lite längre tid.

Om någon vara inte finns inne skickar vi den så snart vi kan, fraktfritt givetvis!

 

När får du dina varor?

I vanliga fall får du dina varor inom ett par arbetsdagar, men det kan i vissa fall ta upp till en vecka eftersom vi arbetar mer med miljö och välbefinnande än med extra snabbhet. Enstaka varor kan ta längre tid eftersom de skickas från annat håll. Detta anges alltid i varuinformationen.

Eftersom det här är ett familjeföretag kan det ta lite längre tid innan du får dina varor när vi behöver lite ledigt. Om beräknad leverans är längre än en vecka meddelas det på hemsidan.

 

Om du inte är nöjd

Vi vill såklart att alla våra kunder ska vara nöjda! Om något inte känns bra vill vi att du hör av dig så att vi kan försöka lösa det tillsammans. Om en vara är defekt eller om vi har packat fel står vi för returen. Varan ska skickas tillbaka som brev eller paket, inte mot postförskott. Men som sagt, hör av dig om något inte är som det ska så diskuterar vi en lösning!

 

Ångerrätt

Vill du skicka tillbaka varor ska de vara oanvända, men du får givetvis undersöka dem försiktigt. Det ska framgå tydligt i returen att du åberopar ångerrätten, och vi ser gärna en förklaring till varför du ångrar dig, så att vi kan bättra oss om något inte är bra! Du kan skicka tillbaka varor inom 14 dagar efter att du mottagit dem. Du står för returfraktskostnaden. Ångerrätten gäller inte livsmedel eller varor som specialpräglats för dig.

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan.

 

Lagring av personuppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

 

Ej uthämtade varor

Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150 kr.

 

Gåva till Barndiabetesfonden

Alla som handlar på Everydiabetic kan skänka en slant till Barndiabetesfonden. Gåvosummorna ligger som en vara på butiksidan. Lägg 10, 30 eller 50 kr i varukorgen så går den summan oavkortat till Barndiabetesfonden!