Den 11 april 2012 hamnade vi akut på sjukhus med vår då 1,5-åriga dotter Amanda. Hon hade ett blodsocker på närmare 40 och höga halter giftiga ketoner i blodet. Akutläkaren tittade oss i ögonen och sa: ”Har ni förstått att Amanda har fått diabetes?” Sedan följde många, långa timmar innan Amanda fick det dropp som räddade hennes liv.

Tillvaron vändes uppochner, och vår vardag skulle inte bli sig lik igen. Men vi fick en ny vardag, och den är fin! Diabetesen finns med oss dygnet runt, året runt, men vi tar med den på resor och pysslar om den så gott vi kan så att vår dotter får leva sitt liv så bra som det är bara är möjligt.

För att sköta denna tidskrävande sjukdom underlättar det med diverse hjälpmedel, förutom dem som sjukvården tillhandahåller. Vi har fått tips på vägen, hittat på mycket själva och sakta men säkert lärt oss. Redan då när Amanda fick sin diagnos väcktes tanken på att samla de grejer som diabetiker behöver på ett och samma ställe. 2015 hade tanken mognat klart och Everydiabetic Sweden blev verklighet.

I oktober 2014 startade jag bloggen som tog sitt avstamp i den två månaders backpackerresa som vi gjorde i Costa Rica, Panama och Nicaragua. Det var en fantastisk resa som gav oss många upplevelser, men också en segerkänsla: Vi vågade resa med två små barn och en diabetes – och det gick bra!

Everydiabetic Sweden är ett familjeföretag, även om det är jag som är mest drivande i det för närvarande. Vi vill kombinera en e-handel med information och uppmuntran och stöd till den som behöver det. Vi vill minska fördomarna i samhället och helt enkelt göra det lite lättare att leva med diabetes. Vi hoppas att du ska känna dig välkommen hos oss!

 

Om du vill veta mer om oss:

Hur det var den dagen Amanda hamnade på sjukhus: Alla små och stora blodsockerhjältars dag

Blogginlägg från vår resa i Centralamerika (och andra resor) hittar du under kategorin ”På långresande fot”