Hem » Recept » Marsipanfigurer

Marsipanfigurer

skrivet i Recept 0

Marsipan är det mycket socker i, så det är svårt för sockerkänsliga att äta utan att påverkas. Jag har ett grundrecept på marsipan som jag varierar lite beroende på vad jag ska göra. Vill man göra marsipanfigurer funkar den här degen bäst!

marsipanfigurer6

Vi doserar inget insulin till den här marsipanen. Det enda som är något att bry sig om är mandelmjölet, och det blir så få kolisar när man slår ut det.

marsipanfigurer4

Tips: Använd tandpetare när du gör dina figurer (t ex för att göra ögon, gristryne mm). Även sax kan vara användbar. Har du svårt att få marsipanhuvuden att fastna på figurer – fäst dem med avbrutna tandpetare. Glöm inte bort att de finns därinne när du ska äta upp dem bara…

amanda_marsipan1

Ingredienser:

50 g mandelmjöl

30 g Sukrin Melis

1 liten äggvita

1 tsk olivolja

8 droppar Stevia mandel

Karamellfärg efter behag

marsipanfigurer8

Gör så här:

Blanda allt torrt för sig och allt blött för sig. Ta sedan en gaffel och gegga ihop till en hanterbar deg. Om den känns för blöt – fyll på med mer mandelmjöl i första hand så att inte mandelmassan blir för isig i smaken. Blanda i valfria färger och ta fram din kreativitet!

marsipan

marsipanfigurer3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *