» » Knäck

Knäck

skrivet i Recept | 1

Oooh, det här var en rysare! Knäck är ju liksom bara socker och grädde, och nu har jag testat och testat för att hitta en bra ersättning för blodsockerkänsliga. Sjätte gången blev det till slut bra! Som vanligt är konsistensen inte den vanliga, men smaken – mmmm… Lite mindre söt, lite mer mandelsmak. Så här har ni det: receptet på blodsockervänlig knäck!

En sats räcker till 25-30 knäck. Om man räknar med agavesirapen är det ca 1,5 kh/knäck. Räknar man bort agaven (som för många höjer så långsamt att den går på bas/långtidsverkande) är det ca 0,5 kh/knäck.

Förvara knäcken i kylen för bästa hållbarhet och konsistens!

knack

Ingredienser:

45 g agavesirap

150 g grädde

5 g socker (vanligt, för att förstärka smakerna)

10 Steviadroppar naturell

5 g Sukrin

1 krm vaniljpulver

15 g mandelmjöl

25 g hackad mandel

Gör så här:

Blanda allting utom mandel i en kastrull, gärna en med teflon eller liknande beläggning så minskar risken för att det bränner i botten. Koka kraftigt i 10-15 minuter. Jag har lagt i mandeln efter ungefär halva tiden. Rör då och då, särskilt när knäcken kokat ett tag. När smeten mörknat och tjocknat, häll upp i knäckformar. (Ja, de välter och ja, det är irriterande, men du kan fukta plåten du sätter knäckformarna på så står de i alla fall lite bättre!)

knackkastrull

  1. Maria A
    | Svara

    Skall testa när min karamelltratt har kommit. Tidigare har jag gjort vanlig knäck och fläskat på med mandel istället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *