» » Maränger

Maränger

skrivet i Recept | 0

Det här ger krispiga, goda maränger helt utan kolhydrater. Grundreceptet går att variera efter behag. Tillsätt t ex lakritspulver, blåbärspulver, citron, choklad, saffran eller bär! En sats räcker ungefär till en plåt maränger.

Ingredienser:

3 äggvitor

2 msk Sukrin

IMG_3081

Maränger med lingon- och blåbärspulver.

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna och Sukrinet tills det är så hårt att du kan hålla bunken över huvudet utan att få hela kalaset i huvudet. Blanda eventuellt i ytterligare någon ingrediens. Spritsa eller klicka ut med sked. Grädda i mitten/nedre delen av ugnen i 60-90 minuter (kanske ännu mer om du gör stora maränger).

Tips:

– Om du ska smaksätta med pulver (ex lakritspulver) kan du vispa med det från början. 1 tsk lakritspulver är lagom till en sats maränger. Du kan ha samma riktmärke när det gäller blåbärs- och lingonpulver. Smaka av!

– Saffransmaränger är gyllengula och goda. Sikta på ungefär 1/4 paket saffran till en sats maränger.

– Om du ska smaksätta med choklad: Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner chokladen mycket försiktigt. Rör inte ihop så att smeten blir jämn, då kommer chokladen att förstöra marängkonsistensen. Stoppa in i ugnen så snart du kan när du rört ihop!

– Om du ska smaksätta med bär eller sylt gäller samma som med chokladen. Rör ner försiktigt och inte så noga och sätt in plåten i ugnen så snart du kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *