Hem » Recept » Glass

Glass

skrivet i Recept 0

Vi använder ett grundrecept som vi varierar mycket. Lättast är att ha en glassmaskin (en investering om man gör mycket glass själv), men det fungerar även att frysa in i en bunke och röra ibland medan det fryser. Väljer du att göra glass med yoghurt istället för mjölk blir den lite syrligare i smaken.

Om vi gör glass med bär brukar vi räkna 5 % kolhydrater. Kokos- och kolaglassen ligger nog snarare på omkring 3 % kolhydrater.

Tips: Glassen blir hård när den är ordentligt fryst, så ta ut den i god tid innan du ska servera den!

Grundrecept:

Ingredienser:

3 dl grädde, hårt vispad

2 dl yoghurt eller mjölk

3 ägg

1,5 tsk vaniljpulver

½ dl Sukrin

Gör så här:

Vispa grädden hårt. Blanda allt utom grädden och rör sedan ihop den smeten med grädden. Häll i glassmaskin eller frys in och rör om då och då.

Smaksätt med bär om du vill! Hallon och jordgubbar går bra som de är, men t ex blåbär och björnbär smakar mer om du kokar sylt på hälften. Jag brukar ha 3-4 dl bär till en sats glass.

Kokosglass

3 dl grädde, hårt vispad

2 dl yoghurt eller mjölk

3 ägg

8 Steviadroppar

1 dl kokosflingor

2 msk Sukrin

2 burkar kokosmjölk (bara det tjocka gojset) / 1 pkt kokosgrädde

Kolaglass

Kolasås:

1,5 dl grädde

1 dl mjölk

1/3 dl Sukrin

¼ dl agavesirap

1 msk smör

Blanda allt utom smöret och koka (kraftigt) ihop tills såsen blir ljusbrun (10-25 minuter). Använd gärna en teflonkastrull så minskar risken för att du bränner i botten. Lägg sedan i en klick smör och rör om. Låt svalna.

Glassen:

3 dl grädde, hårt vispad

2 dl yoghurt eller mjölk

3 ägg

1,5 tsk vaniljpulver

15 Steviadroppar (gärna vanilj eller caramel)

Vispa grädden. Blanda allt utom grädden och rör sedan ihop den smeten med grädden. Häll i glassmaskin eller frys in och rör om då och då. När smeten är klar i glassmaskinen eller har stelnat lite i frysen rör du ner kolasåsen så att det blir som kolarippel i glassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *