» » Amandas specialmüsli

Amandas specialmüsli

skrivet i Recept | 0

Den här müslin är lätt att göra, smakar gott och innehåller små mängder socker. Gör man enligt receptet blir kolhydratsmängden ungefär 42 %.

Vill man ha den sötare kan man tillsätta Sukrin Gold, som är sötningsmedlens svar på råsocker (kolhydratsmängden ändras inte av det). Man kan också blanda i kanel det sista man gör om man vill ha lite sådan smak, eller slänga i puffat ris om man tycker att det är gott. Vill man inte ha så mycket smått i müslin kan man byta ut kruskakliet mot till exempel dinkelflingor (men då blir kolhydratsinnehållet lite annorlunda). Det här receptet går att variera hur mycket som helst!

Ingredienser:

500 g havregryn

400 g rågflingor

100 g kruskakli

150 g vetegroddar


100 g linfrön

80 g solrosfrön

15 g torkade blåbär

15 g torkade mullbär (klipps i bitar)

15 g kakaonibs

80 g pumpakärnor

 gora_musli

Gör så här:

Sätt ugnen på 300° och grill. Blanda allt ovan sträcket i en stor bunke. Lägg ett 2-3 cm tjockt lager i botten på en djup plåt. Rosta längst upp i ugnen. Sätt på fläkten och ta eventuellt ner brandvarnaren (i alla fall om ni har en lika ineffektiv fläkt som vi har). Håll koll så att det inte bränner!

När det ser brunt ut, ta ut plåten, rör om och sätt in igen. Observera att det går fortare andra gången. Häll sedan det rostade i en kastrull eller rostfri bunke. Gör om manövern tills allt är rostat. Blanda i ingredienserna nedanför sträcket. Klart! 🙂

Leave a Reply