» » Chokladbollar

Chokladbollar

skrivet i Recept | 0

Det är lite klurigt att göra goda, blodsockervänliga chokladbollar. Jag har testat – och ratat – många varianter, men det här receptet är jag nöjd med! Jag har ett grundrecept som jag använder, och sedan ”kryddar” jag dem olika. Det är gott att slänga i hackade cashewnötter, eller kokos, eller lakritspulver, eller en skvätt kaffe…

Om du vill göra med lakritssmak tycker jag att det blir lagom med ungefär 2 tsk lakritspulver till en sats.

Innehåller ca 6 % kolhydrater.

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

35 g Sukrin

1 krm vaniljpulver

3 msk kakao

1 nypa salt

10 droppar Stevia (gärna choklad eller vanilj)

30 g mandelmjöl

100 g havregryn (gärna lätt krossade i en mortel)

chokladbollar1

Gör så här:

Blanda smör, Sukrin, vaniljpulver, kakao, salt och steviadroppar till en jämn röra. Blanda sedan i mandelmjölet och havregrynen. Forma bollar. Rulla bollarna i t ex Sukrin, kakao, lakritspulver, kokos eller cashewnötter. Förvara dem i kylen. Klart! 🙂

chokladbollar

Chokladbollar rullade av mina små assistenter. På tallriken ligger fyra olika sorter: cashew, kokos, Sukrinrullade och lakrits. Gott!

Leave a Reply