Hem » Recept » Varm choklad

Varm choklad

skrivet i Recept 0

När det är lite ruggigt ute är det härligt att dricka varm choklad! Det finns tusen och en blodsockervänliga varianter därute, men för er som inte är så vana vid att experimentera kommer här en enkel kopp varm choklad (eller kanske två) :

Denna choklad räknas som mjölk och innehåller alltså 5 % kolhydrater.

Ingredienser:

5 dl mjölk

1 msk kakao

1,5 tsk Sukrin eller Sukrin Gold

5 droppar Stevia, t ex vanilj, naturell eller choklad

1 krm vaniljpulver

varm_choklad

Gör så här:

Häll mjölken i en kastrull, blanda i resten och rör om. Smaka av, och tillsätt mer av något om du t ex vill ha den sötare. Värm under omrörning till en önskad temperatur. Servera som den är, eller med en klick vispad grädde på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *