Hem » Funderingar » Mot nya mål!

Mot nya mål!

skrivet i E-handel, Funderingar 0

När jag startade Everydiabetic hade jag en vision. Jag ville kunna bjuda mina kunder på ett, ur diabetesperspektiv, övergripande smörgåsbord med information, stöttning och bra att ha-varor. Jag tyckte själv att det saknades och det var därför jag överhuvudtaget fick idén. Men som med så mycket annat här i livet blir det inte alltid precis som en tänkt sig…

Jag har lärt mig väldigt mycket under den här resan. Det mesta har varit positivt, men en del har blivit besvikelser. Ungefär samtidigt som jag startade mitt företag började varor jag siktat in mig på att dyka upp i vanliga affärer. (Mot matvarubutiker är man som liten e-handlare chanslös eftersom de får köpa in till helt andra priser, och ingen frakt har de att ta hänsyn till heller.) Trots att det blev en liten motgång för mitt företag överväger ändå glädjen över att utbudet och tillgängligheten av blodsockervänliga produkter har ökat så otroligt under de senaste åren! Det underlättar i alla fall vårt liv, och förmodligen därmed också många andras.

Jag har upptäckt att det är svårt att nå igenom bruset, och att även om folk uppskattar det jag skriver så betyder inte det att de också handlar hos mig. Jag har också lärt mig att frakt är dyrt (även om många e-handlare försöker gömma fraktkostnaderna i annat) och att det avskräcker, att det finns människor som beställer varor som de vägrar betala, och att det krävs ganska vassa armbågar för att ta sig fram. (Jag har inte särskilt vassa armbågar.)

Glucotabs var en av de produkter jag var stoltast över att ha i mitt sortiment. Jag har under åren direktimporterat från England och helt styrt mina inköp och priser själv. Nu är plötsligt förutsättningarna förändrade och jag får inte längre köpa direkt från tillverkaren i England utan är hänvisad till en konkurrent här i Sverige. Extend är en annan produkt som jag inte får köpa på mina egna premisser. På grund av detta har jag tagit det svåra beslutet att upphöra med dessa båda produkter.

Jag kommer att sälja ut de Glucotabs och Extend jag har i mitt lager, men det kommer inte att fyllas på. Istället ska jag ändra inriktning på mitt sortiment mot mindre ätbart (även om en del givetvis kommer att finnas kvar!) och mer ”diabetespraktiska” grejer. Jag ser fram emot att visa er vad det blir – jag har ett gäng idéer som snurrar runt i huvudet!

Vad vill ni se i en diabetesbutik? Berätta för mig så blir jag glad! Ni kan antingen kommentera på facebook, skicka ett messengermeddelande, kommentera på bloggen eller skicka ett e-postmeddelande till info@everydiabetic.com .

Tack på förhand! 😀

Mot nya mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *