Hem » Recept » Saft

Saft

skrivet i Recept 0

Att dricka vanlig saft är ofta svårt för diabetikern, eftersom allt socker i flytande form snabbt går ut i blodet. Vi har hittat ett bra och mycket enkelt sätt att fixa sockerfri saft! Vi har hunnit testa det på klarbär och svarta vinbär, och eftersom det blev jättegott med båda dem ser vi ingen anledning till att det inte skulle funka på vilka bär som helst.

Vi doserar inget till den här saften eftersom den blir så pass utspädd att antalet kolhydrater blir ytterst få i varje glas.

saft_droppar

Ingredienser:

Valfria bär

Steviadroppar (naturella, vanilj eller med bärsmak)

Gör så här:

Koka bären, eventuellt med en liten slatt vatten i kastrullbotten så att de inte bränner fast. Sila bort alla kärnor och skal. Nu har du fått fram råsaft som du kan frysa in i flaskor som den är – eller dricka direkt förstås!

När du ska servera saften, blanda råsaft och vatten till önskad styrka och droppa sedan i steviadroppar tills du får den sötma du vill ha. Klart! Som vanligt gäller det att hitta balansen mellan syrlighet och bismaker, men det är bara att smaka sig fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *