Hem » Recept » Körsbärssylt

Körsbärssylt

skrivet i Recept 0

Sylt är gott, men sött. Det finns sätt att åtminstone göra det lite mindre sött utan att ge avkall på smaken. Den här sylten innehåller ändå lite vanligt socker eftersom socker är en sådan smakförstärkare när det kommer till bär och frukt. Kolhydratsinnehållet är ca 17 %.

korsbar

Ingredienser:

1100-1200 g bär

50 g socker

10 steviadroppar

Gör så här:

Kärna ur körsbären (eller koka ”sputtesylt”, dvs lämna kärnorna och se till att det finns en liten kopp som man kan spotta ut dem i bredvid var och en när du serverar sylten). Koka upp ihop med socker och steviadroppar. Smaka av. Är det för surt kan du droppa i fler droppar, eller ta lite Sukrin. Som vanligt: överdosera inte, då blir det inte gott! Koka tills bären är sönderkokta.

Låt svalna och frys sedan in den sylt du inte ska använda de närmaste dagarna. I vanliga fall är det sockret som konserverar, och sylten klarar sig kanske en vecka utan frys innan den börjar bli dålig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *