Hem » Diabetikerbarn » Jag skrev en lapp…

Jag skrev en lapp…

…igår och lämnade på förskola och fritids. För nu är det dags igen, magsjukan är här! Ja, inte hemma hos oss direkt, men på skolan och på fritids.

Det är ju olika hur det fungerar, men för vår del är det merarbete även om inte magsjukan bryter ut. Vi har en dotter som, tack och lov, peppar peppar, ta i trä, osv, inte är supermottaglig för magsjuka. Men, även om hon inte kräks särskilt ofta så får vi ändå kämpa hårdare när det går magsjuka bland hennes kompisar. Så här såg kurvan ut häromdagen:

Kampen mot magsjukeviruset pågår. Även om cgm:en visar lite lägre än verkligheten här, är det ändå arbetsamt för oss alla.

Hon har inga symptom och är relativt pigg, men jag tror nog att hon är lite extra sliten. Det är klart att det måste vara jobbigt att gå omkring med ett pressat blodsocker nästan hela tiden i flera dygn.

Så igår lämnade jag alltså en lapp på förskola och fritids. Personalen kopierade upp den och satte ett exemplar hos varje barn. Jag tror att många fuskar med tiderna efter en magsjuka, och jag kan faktiskt på ett sätt förstå det. Det är lite som med antibiotika-problemet, att många slutar för tidigt för att symptomen är borta. Det är en sådan lättnad att det är över, och vi har ju dessutom aldrig tid som ligger och skräpar till ingen nytta. Tid för sjuka barn måste vi roffa åt oss från arbete och andra förpliktelser, och det är svårare att motivera sig till det om barnet är helt piggt igen. Därför ville vi skicka en påminnelse och understryka allvaret i magsjukesmittan och betona vikten av att stanna hemma tillräckligt länge efteråt. Vi valde att göra det själva eftersom vi tror att det biter mer än om personalen vädjar. De kan heller inte hänvisa till enskilda barn hur som helst.

Vill du läsa vad jag skrev och använda dig av det går det bra. Du hittar lappen här: Om magsjuka (Vår barnomsorg har valt att gå på 1177 som säger 48 timmar oavsett typ av magsjuka, men jag vet att det är olika. Kolla vad som gäller hos dig.)

Här finns mer information om magsjuka och diabetes typ 1.

Simma lugnt därute i stugorna! Jag hoppas att ni klarar er från magsjuka, och kommer den så fixar ni det, även om det är kämpigt. Sjukhusen finns ju där om ingenting får stanna kvar i magen. Vi håller tummar och tår för en lindrig magsjukesäsong!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *