Hem » E-handel » En idé som till slut har blivit verklighet

En idé som till slut har blivit verklighet

skrivet i E-handel 0

När Amanda insjuknade i diabetes typ 1 var det så mycket nytt vi skulle lära oss. Det är mycket information eftersom sjukdomen är komplex och alltid ”beror på”. Och dessutom blev vi plötsligt sjukvårdspersonal, Amandas pappa och jag. Vi sätter nålar, tolkar blodprov och ger livsfarlig och livsnödvändig medicin som om vi aldrig gjort annat, men det tog lite tid att komma dit. Ibland känns det som att det är en rätt absurd tillvaro vi har.

När vi vant oss lite vid vårt nya liv insåg vi att det fanns väldigt många saker som kunde hjälpa oss i vår vardag. Det mesta har vi upptäckt själva, en del har vi fått tips om på mottagningen och mycket har vi upptäckt via Facebook där folk berättat om sin vardagskreativitet.

En idé tog form i mitt huvud. Jag ville informera om diabetes, framför allt typ 1 och minska fördomarna. Jag ville underlätta diabetikerfamiljers vardag. Jag ville försöka sprida hoppet om ett gott liv efter diagnosen.

  • Bloggen och vår resa blev ett sätt. Jag vet att bloggen har blandade läsare, många har diabetes i sin närhet, men andra har det inte. Jag hoppas och tror att jag lyckas sprida en smula kunskap och förtröstan, och i bästa fall har jag tillintetgjort en och annan fördom.
  • Ett annat sätt att underlätta diabetikerfamiljers vardag är att samla allting (som inte är sjukvårdsmaterial) som en diabetiker och hens omgivning kan behöva på ett och samma ställe. Idag kan jag äntligen, med stor stolthet, lansera min webhandel som jag snickrat på i över ett år!

Every Diabetic

Resan har varit lång. Jag har sagt upp mig från mitt gamla jobb. Lärt mig en massa nytt om företagande, frakt, regler och moms. Jag har satt ihop en önskelista med produkter som jag vill erbjuda och fått prioritera hårt då pengarna inte räckt till allt jag velat. Så snart det kommer in nya pengar i företaget ska jag öka produktutbudet med de saker jag har i åtanke. Jag vill driva mitt företag med hjärta och hjärna, och tar med öppna armar emot förslag på saker att ta in i mitt sortiment. Vad behöver ni?

Det är många saker som är viktiga för oss i livet, och vi vill i möjligaste mån få in dem i vårt företag.

  • Forskning om diabetes – det behövs mer pengar. Så snart vi har hittat en teknisk lösning för det kommer du att kunna skänka valfri summa till Barndiabetesfonden i kassan. Det kommer även att dyka upp produkter som gynnar Barndiabetesfonden extra. Detta jobbar vi på.
  • Miljön – eftersom vi i de rika länderna dikterar de fattigas framtid i och med att vi släpper ut koldioxid och andra växthusgaser, är det viktigt för oss att klimatkompensera. Förutom att vi kommer låta frakten hellre ta någon dag extra än att åka extra med enstaka paket, kommer vi också att för varje paket som skickas bidra med två kronor till Vi-skogen. För varje 20 kronor vi samlar ihop kan vi köpa ett träd som kommer till nytta för människor som har det betydligt sämre förspänt än vi.
  • Miljön och fattigdomen igen – många av de livsmedel vi tar in är KRAV- och, i bästa fall, FairTrademärkta.
  • Välbefinnande hos kunderna och hos oss – ni ska känna er väl bemötta av oss, och det ska vara roligt att jobba i det här företaget! Eftersom det är ett familjeföretag innebär det, i alla fall till en början, att det kommer finnas veckor när ingen kan packa och skicka. Detta kommer att annonseras så att ni vet när det är aktuellt.

Everydiabetics startsida är uppdelad i fyra delar:

  • Web-handeln
  • Bloggen (som jag kommer fortsätta skriva precis som tidigare)
  • Recepttips för sådant som är svårdoserat
  • Information om diabetes där jag hoppas kunna slå ihjäl en del fördomar och öka kunskapen och förståelsen för diabetes

Välkommen till www.everydiabetic.com ! 🙂

Ps. Känner du inte igen dig på bloggen? Den har fått en ny plats och kommer inte att återfå sitt ursprungliga utseende. Nu ser den dock inte ut som den ska. Det saknas bilder, kategorier och tidssök. Det ska bli ordning på det så småningom!

Ps igen. Gilla oss på Facebook! https://www.facebook.com/everydiabetic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *