Hem » Mat » Resa – äntligen!

Resa – äntligen!

Jag älskar att resa, och jag vill helst resa länge! Då infinner sig ett annat lugn, ett annat tempo i kroppen. Om några veckor ska jag ta min ryggsäck, mina barn, min man och miljoner diabetesgrejer och sätta mig på tåget. Bortsett från några byten här och var kommer vi inte att kliva av förrän vi når Bolzano i norra Italien. Sedan åker vi dit näsan pekar och först tre veckor senare anländer vi till en tågstation nära hemmet. Livet på en pinne!

Panama

En del tycker att vi är galna, men det var det en och annan som tyckte även när vi reste till Centralamerika, och den resan tänker jag ofta tillbaka på med stor, stor glädje och värme, och faktiskt någon sorts stolthet. Vi klarade det! Det går visst att backpacka med små barn och diabetes. Vi pushade våra gränser, och jag hoppas att det uppmuntrar andra att pusha sina, oavsett var gränserna går.

Jag älskar också att läsa, men sedan en tid tillbaka orkar jag inte. Jag kan inte hålla fokus ens igenom en nagelbitande deckare. Men i min ryggsäck kommer det att ligga ett gäng böcker och trängas med alla miljonerna diabetessaker. Jag tror att jag kommer att hitta det där lugnet jag behöver på tåget, för när man sitter där i ett långsamt resande så krymper världen, samtidigt som den vidgas. Underlig kombination, jag vet, men hemma finns det alltid saker som behöver göras. Bor man på en gård behöver man aldrig någonsin rulla tummarna om man inte vill. På tåget är det bara vi och våra väskor (inte så bara i och för sig! 🙂 ) och samtidigt som utsikten förändras utanför fönstret tror jag att hjärnan kopplar bort stressfaktor efter stressfaktor. Till slut kommer jag nog att hitta ron som krävs för att jag ska kunna läsa. Åh, jag längtar!

resa med tåg
Tåg!

Det krävs många förberedelser när man ska ut och resa med en liten diabetiker. I vanlig ordning måste man ha med sig extra allt och tre gånger det. Vi behöver mat till de första 1,5 dygnen och ordentligt med bra snacks så att vi ibland klarar att maten inte serveras de vanliga tiderna. För någon vecka sedan gick vi igenom förrådet av diabetesgrejer och konstaterade att vi behövde komplettera med ketonstickor, poddar, lancetter och teststickor. De är nu beställda, men det kan ta en stund innan de kommer och vi vill inte utsätta oss för stressen att de kanske inte hinner fram innan vi åker. Planering är A och O och Ö för en trygg resa.

En konsekvens av vår resa blir att jag måste ”stänga” Everydiabetics butik under tiden, eftersom det är ett litet familjeföretag. Om ni vet med er att ni behöver fylla på förråden av Glucotabs, Extend, Friofodral, blodsockervänlig choklad eller något annat, se till att ni beställer innan kl. 12 torsdagen den 13 april så hinner jag skicka grejerna innan vi reser! Det går såklart att fint att beställa även medan vi är borta, men som ni förstår kommer leveranstiden att vara ovanligt lång då…

Vill ni hänga med på resan? Everydiabetic finns nu på Instagram och där kommer jag att berätta om våra äventyr! Gå in och gilla. Jag kommer att skicka inläggen även till Everydiabetics facebook för er som inte har Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *