Hem » Diabetikerbarn » How will I keep my child alive?

How will I keep my child alive?

Jag, liksom många andra, blev uppbragt när jag hörde på nyheterna i morse. Trump blev alltså vald till president i USA, och jag läser i en amerikansk facebookgrupp om D1-mammors (jo, 99.9 % av de aktiva där är mammor) oro för sina barn om Obamacare rivs upp. Kommersiella försäkringsbolag försäkrar inte barn eller vuxna med diabetes typ 1, eller så får de en premie som är omöjlig för många att betala. Obamacare är också dyrt och svårt för en del att klara av, men den försäkrar även diabetiker.

Att inte få insulin när man är typ 1-diabetiker innebär att man dör. Att ha diabetes typ 1 med en minimibehandling är dyrt. Att ha diabetes typ 1 med en bra behandling är väldigt dyrt. Att inte ge typ 1-diabetiker en bra behandling nu är sanslöst dyrt – i framtiden. Dessutom är det svårt att bortse från all livskvalitet som kastas bort. Hur mäter man den i pengar?

Jag är så tacksam att jag lever i ett land där vi hjälps åt. Jag kan inte sätta mig in i hur det känns att i framtiden kanske inte ha råd att köpa insulin till mitt barn. Vilken destruktiv fasa. Tack älskade Sverige, låt oss fortsätta på den här vägen där vi hjälper varandra!

amanda_skjutsar_kylskap

Det är ju tillsammans vi är starka.

  1. Åsa S
    | Svara

    Jag lider med dem som inte kan ge sina barn den behandling vi får möjlighet att ge våra. Jag är rädd att solidariteten i Sverige håller på att urholkas också, men ngn Trump har vi inte vid makten. Låt oss påminna varandra om att tillsammans är bäst, både för individen och gruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *