Hem » Diabetikerbarn » Diabetesföräldrabloopers

Diabetesföräldrabloopers

Är det någon som känner igen sig? Allt detta har inträffat hos oss och helt säkert hos många andra. Mer lär det bli…

♥ Inatt har Amandas blodsocker legat högt fram till fyra ungefär. Alltså har handis pipit var 90:ionde minut och påpekat att jag borde göra något, vilket jag också har gjort. Någon av gångerna satte jag mig upp, tittade på handis som låg vid fotändan av sängen och försökte fundera på när och vad jag gav sist och vad jag borde göra nu. Orkade inte sitta upp, så jag vek mig dubbel framåt medan jag funderade. Vaknade en bra stund senare… Tog mig samman, vek upp mig och bestämde vad jag skulle göra. Hämtade fjärren, gick och gav insulin. Dråsade ner i sängen och sömnen igen.

♥ Hugo en morgon: Har du lagt handis mellan våra huvudkuddar inatt?

Jag: Eeeeh… Näe, det vet jag ingenting om.

Hugo: Hmm, jag har heller inga minnen av det. Men den har legat mellan oss och någon av oss måste ju rimligen ha lagt den där. Jag vaknade vid fyra av att den pep och pep. Den hade nog pipit i ett par timmar såg det ut som. (För högt värde tack och lov, eftersom det uppenbarligen var för två par döva öron.)

♥ Ett flertal gånger har jag vaknat med fjärrkontrollen till pumpen i handen och en lätt obehaglig känsla av att jag missat något…

♥ Åtskilliga gånger har jag reagerat när jag (utan Amanda) har varit på allmänna platser där folks telefoner haft liknande pipsignaler som handis eller pumpen. Börjat rafsa i fickor och väskor tills jag kommit på att ungen inte är med mig utan någon helt annanstans. Gjort exakt samma sak en stund senare när det pipit igen.

♥ Sett på termometern och konstaterat att blodsockret ligger bra (eller inte alls bra).

termometer

Hittills har vi dock inte lyckats med en klassiker, som jag vet att andra gjort. Det är nog bara en tidsfråga:

♥ Prickat fel unge när det varit dags att ta blodsocker (Men mamma/pappa, det är inte JAG som har diabetes!)

 

Jaja, de flesta gångerna vaknar vi och gör det vi ska. Och är inte misstagen större än så här med en medicin som är dödlig i relativt små doser får man vara nöjd trots allt.

Ps. Skriv gärna dina egna bloopers i kommentarerna. Lite skratt förlänger livet! 🙂

2 Responses

 1. Tove
  | Svara

  Tog bs på natten och kalibrerade dexcom enl nytt värde, då det stämde så dåligt. Somnade.
  Vaknade på morgonen och konstaterade att D1barnet sovit i sin egen säng hela natten. Lillebrors utan d1 prickad i tån…

 2. Åsa Stålnacke
  | Svara

  Vaknade inatt av larm, tittade på dexcomen som visade 3,1. Men istället för att studsa upp och ge sonen något sött så lade jag huvudet på kudden igen och skulle somna om. Fråga inte varför,antar att jag såg men inte registrerade värdet direkt. Just när jag kände att jag höll på att somna om så trillade poletten ner ; 3,1!! Han måste få något på en gång! Tur att det inte var pil neråt.. :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *