Hem » Diabetikerbarn » Godmorgon, hur har du sovit?

Godmorgon, hur har du sovit?

Den frågan fick jag i morse när jag för en gångs skull träffade på min man hemma en vardagsmorgon. Han brukar annars åka tidigt för att hinna hämta barnen på dagis eftersom han har en timme enkel väg till jobbet. Den här natten var det hans tur att sova uppe, igår var det jag som gjorde det.

Jag var tvungen att tänka efter ett bra tag.

– Joo… Jag… Eeeh… Alltså, jag har nog faktiskt bara varit upp en gång!

– En gång??

– Ja, jag var uppe och gav socker vid halv tolv, eller om det var halv två. Och sedan har det inte varit något mer. Nä, det har det faktiskt inte! Barnen sov i sina sängar, mardrömsfritt vad det verkar, och handis pep bara den enda gången.

– Fantastiskt! Åååh, vad skönt!

Är det ett trendbrott vi ser? Är det rent av början på en lite lugnare nattperiod? Ska vi äntligen få tanka lite energi nu? Vi lever på hoppet om allt svagare svarta ringar under ögonen. Och skickar en tanke och en önskan om lugnare nätter till alla andra vakande individer därute, oavsett vakorsak.

Sockerspruta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *