Smakpanelen bestod av tre vuxna och två barn (Amanda fyra och Rasmus två år). Detta blev utfallet:

Länsat!
Länsat!

Sammanfattning: Förutom två-åringen, som glatt proppade i sig all choklad inom räckhåll utan att reflektera över vilken sort det var, var hela panelen ense om att den mörka chokladen var riktigt god och en perfekt ersättning till vanlig mörk choklad som innehåller 30-50 % socker! Minten var en favorit hos alla. Den ljusa chokladen var god om man inte förväntar sig att det ska smaka vanlig mjölkchoklad. Den är mindre söt i smaken än mjölkchoklad (vilket inte är någon nackdel) men har som sagt en liten bismak av soja. Alla fyra chokladsorterna fick klart godkänt av oss!

 

Choklad för choklad

Mörk choklad:

Vuxna: Jättegod! Motsvarar smaken på ”vanlig” mörk choklad men utan bitterheten som ibland kan uppstå när kakaohalten är hög. Bra konsistens och bra smak utan bismaker av sötningsmedel. Vi blev glatt överraskade och ser inget negativt med denna choklad!

Rasmus: ”Mer schokelad!”

Amanda: Jättegod! Näst godast av de fyra alternativen, bara mint var bättre.

 

Mörk mintchoklad:

Vuxna: Jättegod! Motsvarar smaken på ”vanlig” mörk choklad men utan bitterheten som ibland kan uppstå när kakaohalten är hög. Bra konsistens och god mintsmak utan bismaker från sötningsmedel. Delad förstaplats med den vanliga mörka chokladen.

Rasmus: ”Mer schokelad!”

Amanda: Jättejättegod, den allra bästa!

 

Hampachoklad (även den mörk):

Vuxna: För den själva chokladen gäller precis samma som ovan, den är jättegod. De skalade hampafröna syns och känns som små bitar i chokladen. Smaken av dem är odefinierbar på något vis, men på intet sätt oangenäm. Chokladen får klart godkänt!

Rasmus: ”Mer schokelad!”

Amanda: Lika god som den mörka chokladen!

 

Ljus choklad:

Vuxna: Man har ersatt mjölken med sojamjöl, och det känns på smaken. Om man förväntar sig att det ska smaka vanlig mjölkchoklad blir man besviken, men om man gillar soja är smaken god! En gissning är att den här chokladen i första hand går hem hos barnen snarare än hos de vuxna.

Rasmus: ”Glufs glufs, mer schokelad!”

Amanda: Den var också jättegod, men den kommer på sista plats av de här fyra sorterna.

 

Prispallen

Första plats: Mörk mint

Andra plats: Mörk choklad och Hampachoklad

Tredje plats: Ljus choklad